Open Floor Plan Home by Paper House Project

Spread the love

Architecture studio Paper House Project has added a double-height atrium surrounded by gridded windows to an apartment in a converted warehouse in east London.

This former garment factory in Bethnal Green had previously been used as a commercial office before being converted into a large open plan live/work unit nearly ten years ago. The challenge: how to retain the open plan arrangement while creating defined spaces and adding a second bedroom.

By opening up the enclosed stairwell and incorporating the vertical circulation into the central atrium, we were able to add space, light, and volume to the main living areas. Glazing is used throughout to bring natural light deeper into the floor plan, with obscured glass panels creating privacy for the fully refurbished bathrooms and bedrooms. The glazed atrium visually connects both floors while separating public and private spaces.

The industrial aesthetic of the original building has been preserved with a bespoke stainless steel kitchen, open metal staircase and exposed steel columns, complemented by the new metal-framed atrium glazing, and poured concrete resin floor.  Photography by Rory Gardiner

Previous post
Contemporary Urban Dwelling by Stephen Collins Interior Design
Next post
The Series of Hanging Sculptures by Joris Kuipers

No Comment

Leave a reply

Back
SHARE

Open Floor Plan Home by Paper House Project