Parklands by McGregor Coxall

Spread the love

The Western Sydney Parklands Trust engaged McGregor Coxall to revitalise and extend the parks facilities by first undertaking a master plan and then designing and documenting the master plan. This included an upgrade and extension to the existing toilet blocks, BBQ and picnic facilities, redevelopment of the children’s play area, the development of an events space and access bridge along with the construction of a significant new car park. A sensitive response to the rural nature of the site, underpinned by a strong sustainable strategy, drove the site’s redesign. Power for the site is generated by solar panels, toilet flushing utilises dam water, all grey water is reused for irrigation and recycled materials are used where possible. The play area extends this concept by introducing recycled water through a children’s play pump and water course system within a unique play experience that both excites and delights. via Landezine

img.jpg
Previous post
Contemporary Creative Office Space by IND Architects
img.jpg
Next post
11 Howard Hotel by Space Copenhagen

No Comment

Leave a reply

Back
SHARE

Parklands by McGregor Coxall